12.08.2010

Gambar-Gambar puteri diana sebelum dan selepas kemalangan

Masih ingat dengan Diana – Princess of Wales? Wanita yang diberi gelaran wanita paling cantik di dunia suatu ketika dulu? Walaubagaimanapun, kematian Princess Diana dikatakan adalah kes pembunuhan paling terancang dalam sejarah. Kami di Oh! Artis melakukan sedikit research mengenai kehidupan wanita yang sangat popular di dunia suatu ketika dulu.
Diana Frances Spencer dilahirkan pada 1 Julai 1961 di Park House, Sandringham in Norfolk, England. Diana meninggal dunia pada 31 Ogos 1997 disebabkan satu kemalangan ngeri lorong bawah tanah di Pont de l’Alma, Paris. Turut maut dalam kemalangan tersebut adalah Dodi Al-Fayed, anak seorang jutawan terkenal Perancis, Kes Wingfield iaitu seorang bodyguard mereka dan juga pemandu Mercedes-Benz, Henri Paul. Tiada seorang pun dalam kemalangan tersebut memakai seat belts ketika kejadian dan menurut siasatan, Henri Paul berada dalam pengaruh alkohol semasa kemalangan.
Diana bersama anaknya Prince William of Wales dan Prince Henry of Wales
Diana adalah isteri pertama kepada Prince Charles, anak pertama kepada Queen Elizabeth II dan Prince Philip, Duke of Edinburgh. Diana dan Charles (klik untuk gambar) berkahwin pada awal tahun 19 Julai 1981 selepas beberapa tahun menjalinkan hubungan cinta. Selepas Prince Charles berkahwin dengan seorang lagi wanita bernama Camilla Parker-Bowles pada tahun 1993, hubungan mereka banyak terganggu dan akhirnya pada 28 Ogos1996, pengumuman rasmi penceraian antara Diana dan Charles diumumkan.
Diana dan Dodi Al-Fayed
Selepas itu, Diana berhubungan dengan Dodi Al-Fayed dan mereka merancang untuk bertunang. Hajat pasangan ini tidak kesampaian apabila terlibat dalam kemalangan ngeri pada 31 Ogos 1997 yang mengorbankan mereka berdua serta merta. Menurut bapa Dodi iaitu Mohamed Al-Fayed, kemalangan itu dilakukan secara terancang oleh kuncu-kuncu Prince Charles akibat cemburu dan dengki. Namun hakikatnya, hanya Tuhan yang tahu.
Mercedes-Benz S280 yang digunakan pasangan ini semasa kemalangan
Berikut adalah gambar-gambar kejadian yang mungkin pertama kali anda lihat. Amaran, gambar mengandungi unsur yang AMAT NGERI dan agak tidak sesuai dilihat oleh sesetengah pembaca yang lemah semangat.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Berakhirnya kehidupan seorang wanita tercantik di dunia 12 tahun yang lepas. Kematian yang mengalirkan air mata seluruh penduduk dunia. Malah lebih tragik dari kematian Raja Pop, Michael Joseph Jackson. R.I.P Puteri Diana

artikal daripada oh tidak......................................................................................................................

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...